Rutte II, NOS en missen, honden en sporten

Het tweede kabinet Rutte is een feit. Met dank aan de NOS en de RVD konden we de beëdiging vandaag 2x live op de televisie zien. Goed dat de beëdiging in de openbaarheid plaats heeft gevonden. Laten we hopen dat de nieuwe regering ook 2x zo hard aan het werk zal gaan om de Nederlandse bevolking met een goede leidraad door deze omwentelingsperiode heen te helpen. Er zit in ieder geval een toppertje bij: Jeanine Hennis-Plasschaert op het Ministerie van Defensie. Ik hoop dat ze deze gehele kabinetsperiode zo blijft stralen als dat ze op het bordes deed. Nu al het zonnetje in huis en wie weet ooit de zon in het Catshuis.

De live beëdiging van de ministers moest vandaag over omdat de NOS de inhuldiging had gemist. De NOS zat nog in een reclameblok. RTL was wel op tijd. De RVD begon 10 minuten eerder met de beëdiging dan dat was afgesproken. Na overleg met de RVD werd besloten om de beëdiging nogmaals uit te zenden. Koningin Beatrix was not amused hierover. Is de NOS niet meer zo alert tegenwoordig?

Al filosoferend vind ik de oorzaak hiervan misschien in het NOS journaal van jl. zaterdag van 20.00 uur.  Er werd in dit journaal vanuit de studio live geschakeld naar Ron Fresen. Ron stond op een geheel uitgestorven Binnenhof in Den Haag. In het volgende item ging men vervolgens live over naar Haren, waar een verslaggever voor een bijna uitgestorven NS station stond. Verslaggevers in het donker, op verlaten plekken, om de nieuwsachtergronden te geven. Ik kan mij voorstellen dat je als cameraman dan een beetje lui wordt van het filmen van…..

Ja, van wat eigenlijk? En als er dan ad hoc echt iets aan de hand is, dan schrik je als journaalploeg wel even.

Afrikaanse wilde honden hebben in Pittsburgh een kind gedood. Het kind viel over de omheining van het dierenverblijf. Dit deed mij denken aan mijn vriendin, die afgelopen weekend aan het joggen was in ’t Gooi. Ze werd in haar been gebeten door een hond. “Doet hij anders nooit”,  aldus de eigenaar. Ze moest een injectie halen tegen de hondenbeet en ze heeft dus nu een pijnlijke arm én een pijnlijk been! Bijna een jaar geleden werd haar vriend van zijn fiets geworpen doordat er een hond plotseling in zijn wiel kwam. Hij was ernstiger gewond en heeft een tijdje moeten revalideren. Dus sporten in de natuur loont niet? Eisen de honden de natuur terug? Sporter en hondenbezitter, wees je bewust van elkaar en probeer op elkaar én op de hond  te letten. Wettelijk feit is wel: de bezitter van een hond is aansprakelijk voor de schade die de hond veroorzaakt. De bezitter is dus aansprakelijk voor bijtincidenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hit01

Please type the text above: